Gonzalo Higuaín će se vratiti za pred-sezonske treninge 24. avgusta te će ‘videti šta će se dogoditi sa novim trenerom’ uprkos špekulacijama o njegovoj budućnosti u Juventusu.

Argentinski napadač je nekoliko puta povezivan sa odlaskom iz Torina iako ima još godinu preostalu u svom ugovoru, ali u razgovoru za ‘Fox Sports’, on insistira kako ne razmišlja o odlasku.


“Osećam se dobro te ću razmisliti o ostalom, vraćam se u Italiju naredne nedelje. Želim se predstaviti i videti šta će se dogoditi sa novim trenerom. Siguran sam da će postojati drugačija dinamika”, rekao je Pipita na početku intervjua za ‘Fox Sports’.

“Ono što nam se desilo u Ligi šampiona je važna stvar. Najveći italijanski klub ne sme biti eliminisam iz Lige prvaka od strane Olympique Lyona.”

“Mislim da su francuski klubovi imali više vremena da se pripreme za Ligu šampiona. Mi smo odigrali 12 utakmica u mesec ipo dana, osvojili smo prvenstvo i stigli smo umorni. Oni su imali vremena da se pripreme za jednu utakmicu.”

“Moja budućnost? Mnogi igrači idu u MLS, bilo bi lepo da, ali trenutno sam ovde, videt ćemo šta će se dogoditi. Neću postati trener zbog mentalnog i fizičkog stresa koji to podrazumijeva.”

“Svi treneri dolaze sa crnom kosom, a nakon tri godine ona se pretvori u sivu. Želim da naredne generacije uče i znaju šta znači biti fudbaler, što nije igrati u dvorištu sa prijateljima.”

“Želim im pokazati šta sam doživeo. Današnja deca su veoma svesna šta govore i pod utecajem su onoga što im roditelji kažu o meni. Tako će deca više naučiti. Mislim da je odrastanje u Evropi bilo drugačije, više su me poštovali u inostranstvu nego ovde.”

“Ne nedostaje mi argentinski fudbal. Volim ga gledati, ali ne. Ja sam započeo mlad i Argentina bi danas trebala otvoriti oči jer postoji mnogo igrača koji imaju želju da se vrate, posebno radi budućnosti njihovih porodica. Mnogi sada odlaze u Ameriku, Kinu ili Saudijsku Arabiju u dobi od 25 godina. Ja sam napustio jedino zbog Real Madrida.”

“Karantin? Da budem iskren imalo je utecaja na mene, situacija moje majke… Imao sam strašna dva ili tri meseca i brzi povratak kući je bio veoma komplikovan. Osvojili smo prvenstvo, ali smo onda ostvarili veliki pad u Ligi šampiona. Ipak, osvojili smo deveti uzastopni Scudetto i ja se osećam dobro. Bilo je teško da stvari budu iste kao pre izolacije, ali zbog vanredne situacije i jer sam razmišljao o tome, bilo je ludilo igrati ponovo.”

“Igranje uz Messija i Cristiana? Obojicu deli unutrašnja vatra, želja da ostanu među fudbalskom elitom tako dugo. To nije lako. U poslednjih 15 godina u osvojili 11 Zlatnih lopti i dominirali su proteklih deset godina.”

“Napoli? Sada bi se mogao vratiti tamo noseći masku zbog situacije sa koronavirusom tako da me niko ne prepozna. Ne mislim da trebamo govoriti o opraštanju radi izdaje. Na kraju, postoje i izbori koje napravite u karijeri, da bi ste se poboljšali i bili srećni. Morate misliti o tome i ne žalim što sam prešao u Juve. Razmislite o igračima koji su prešli iz Boce u River, Intera u Milan, poput Ronaldinha i Pirla, ili iz Barcelone u Real Madrid. U Napoliju sam igrao odlično, postigao rekordnih 36 pogodaka u sezoni, pevao i plesao sa njima. Zatim je došao poziv Juventusa i kako bi rekao ne?”