Bivši izvršni direktor Milana, Adriano Galliani, objasnio je zašto je oduvek bio ubeđen da će novi šef Juventusa Andrea Pirlo postati trener, za razliku od Ronaldinha, kog ‘čak nije bilo ni briga sa kim igramo.’

Pirlo je imenovan novim trenerom prvog tima Juventusa uprkos tome što nema nikakvog iskustva te čak još nije dobio ni kompletnu trenersku značku.


“On je već bio trener dok je igrao”, rekao je Galliani za ‘Corriere dello Sport’.

“Ako bih morao izabrati jednu reč da definišem Andreu, bila bi to inteligencija. Taj pridev ga upotpunjuje kompletno. Takođe je i studirao. Studirao je protivnike, mesta gde smo igrali, situacije… Siguran sam da će napraviti veoma dobar posao u Juventusu.”

“Imamo mnogo igrača koji su prošli kroz Milan i kasnije postali treneri, poput Cristiana Brocchia, Leonarda, Andriya Shevchenka, Massima Oddo-a, Jaap Stama, Giovanni Stroppa, Alessandro Neste, Roberto Donadonija te bih čak još dodao Roberto De Zerbi i Roberto D’Aversa.”

“Ljudi se samo sećaju Carla Ancelottija, Clarence Seedorfa, Pippa Inzaghija i Gennara Gattusa, ali bilo je mnogo onih koji su u Milanu pronašli pravu školu fudbala.”

Ako postoji jedan bivši igrač kog Galliani ne vidi da će postati trener, onda je to Ronaldinho.

“Nije ga čak bilo ni briga protiv koga igramo. Dan kasnije bi već zaboravio. Delovalo je kao da mu protivnik uopće nije ni važan.”

“Ronaldo takođe nije studirao. Sećam se da je pre njegove druge utakmice za nas (protiv Siene) pojeo dve velike porcije testenine uz pola vekne hleba u celome umaku. Ancelotti i ja smo mu rekli: “Fenômeno, znaš da imamo utakmicu sutra, nemoj preterivati.”

“On je odgovorio: ‘Igrač koji ćme markira zna da se susreće sa Ronaldom, tako da je problem njegov.’ Dobro, posle je daoo dva gola. Fenomenalno.”