U pretposljednjem meču na Allianz stadiumu ove sezone Serie A, Juventus će kao domaćin dočekati Sampdoriu koju predvodi Claudio Ranieri. Blucerchiati se vraćaju nakon poraza u prošlom kolu (od Genoe 2-1) i trenutno zauzimaju 14. poziciju na tabeli sa 41 osvojenim bodom u 35 odigranih kola uz tri pobede u poslednje četiri utakmice.


Otkako se liga vratila, Sampdoria je osvojila 15 bodova, što ih je udaljilo od zone ispadanja. Uživali su u nekim važnim pobedama: protiv Lecce-a, Udinesea i SPAL-a. U poslednje četiri pobede, Samp je postizala po tri pogotka u svakomesvome trijumfu.

Zlatni trenuci Gabbiadinija i Bonazzolija

U posljednjem mesecu, dva igrača su praktično ukrala naslovnice Blucerchiatih: Manolo Gabbiadini i Federico Bonazzoli. Bivši Juventusov igrač na svome kontu u ligi ima 11 postignutih pogodaka do sada.

Sa druge strane, Bonazzoli je mrežu pogodio šest puta, a od toga četiri nakon povratka prvenstva. Pored napadača, naravno, može se puno toga reći i o čvrstini koju je Ranieri ugradio: na primer, Albin Ekdal je skoro nezamenjiv ove sezone sa 32 nastupa, tek iza Emila Audero-a koji ima 35 nastupa.

Prva utakmica:

U prvoj utakmici ranije ove sezone, na Marassi, Juventus je slavio 2-1. Prelepe golove su postigli Paulo Dybala svojom levom nogom i “leteći” Cristiano Ronaldo, koji je tada još jednom pokazao svoje neverovatne sposobnosti u skok igri te pronašao put iza leđa golmana Sampdorie – Capraria.