Izvršni direktor EXOR-a, John Elkann, veruje da ono što je njegov rođak Andrea Agnelli učinio za Juventus ‘jedinstveno’. Menadžer FIAT-a dao je opsežan intervju za La Gazzettu dello Sport te imao sve reči hvale za Agnellijev uspeh sa Bianconerima u protekloj deceniji.

“Juve je jedini tim u pet najboljih evropskih liga koji je osvojio devet titula za redom i ovo je izvanredna zasluga koja se mora pripisati Andrea Agnelliju i celom timu za ono što su učinili na i izvan terena.”

“Tokom ovih godina promenjena su tri trenera, vrlo različita jedan od drugoga, ali Juventus nastavio pobeđivati uprkos činjenici da se lestvica podizala sve više i više.”

“Ovogodišnji šampionat je bio komplikovan posledicama Covid-19: pauza, restart, tradicionalni protivnici te timovi koji su iznenadili poput Lazia i Atalante, koji su se pokazali kao teški i brzi protivnici.
Ipak, Juve nikada nije izgubio kontrolu potvrdili su solidarnost.”

“U ovom dugom periodu, kultura pobeđivanja je izašla na videlo i ono što se dogodilo u poslednjih 10 godina pod vodstvom Andrea je jedinstveno.”

“Sećam se kada je Juve oborio rekord od pet uzastopnih titula još u 1930. i Andrea je rekao kako je teže osvojitili 10 ligaških titula zaredom nego Ligu Šampiona.”

“Kada je to rekao, činilo se kao nešto potpuno nedostižno i umesto toga smo ovde da nagađamo o uzastopnoj zvezdi (emblem se dodaje na svakih deset naslova).”

“Ovo je zasluga Juveovog mentaliteta što znači da nikada nisu uzeli nešto zdravo za gotovo. Nikada se ne odmarajte previše, nikada se ne predajite i nikada nemojte izgubiti želju za pobeđivanjem.”

https://www.instagram.com/tv/CDMF3_FoDU4/?igshid=1x84c2axvsg9m

“Imamo tešku utakmicu kod kuće protiv Lyona sa zaostatkom od 1-0. Moramo se fokusirati znajući da je Liga Šampiona ubrzana trka kao nikada do sada, a varijable su neobične.”

“Samo veliki timovi znaju kako da se prilagode, a Juventus je sjajan tim.”