Cristiano Ronaldo je postigao dva pogotka u pobedi Juventusa protiv Cagliarija 2-0 potpuno uverljivim performansom nadovezujući se na njihov solidan nastup protiv Lazija pre internacionalne pauze.

Bianconeri su igrali napadačkim tempom te ih je Ronaldo sa dva gola za pet minuta odveo na poluvreme sa potpuno zasluženim vodstvom. Činjenica da nisu uspeli zabiti i treći pogodak do kraja nimalo ne priliči onome što su prikazali na terenu.


Cagliari se morao ‘probuditi’, a ulazak Riccarda Sottilija im je dao nešto više oštrine.

Kako god, Juve je bio veoma blizu trećeg gola kada je Demiral dobro skočio na Cuadradov ubačaj iz kornera, ali njegov udarac glavom je zaustavila prečka.

Nedugo nakon toga, Bernardeschi je pokušao na dodvanje Ronalda, ali njegov pokušaj je zaustavio Cragno.


  • POTPUNA KONTROLA JUVENTUSA

Bianconeri su imali apsolutnu kontrolu nad utakmicom te su sebi mogli priuštiti da se zaustave i čekaju na Cagliari, a zatim pronalaze prostor u kontranapadima.

Delovalo je da je samo pitanje vremena kada će postići treći pogodak, ali je falilo nešto više preciznosti. Bernardeschi je probio po levoj strani i pronašao Moratu, ali udarac iz prve Španjolca je proletio zamalo pored.

Pirlo je napravio niz promena pred kraj uvodeći McKennie-a i Dybalu, a zatim Bentancura, Chiesu i Alexa Sandra.

Nisu uspeli postići treći pogodak, ali Juve je završio utakmicu sa punom kontrolom, dok Gigi Buffon jedva da je imao posla.

Demonstracija sile Stare Dame na Allianz stadionu.