Memphis Depay slavi svoj povratak nakon pokidanih ukrštenih ligamenata kolena te se nada da će biti starter protiv Juventusa prativši njegovog zemljaka Matthijsa de Ligta.”


“Bio sam dugo vremena van terena zbog povrede, ali sada sam se vratio, igrao sam nekoliko utakmica i mislim da sam u dobroj kondiciji”, započeo je Holanđanin na presskonferenciji.

“Ovo je poseban meč za mene kao i za ostale. Još uvek se navikavamo igrati bez navijača, ali ide nam dobro.”

Dok je Juventus igrao bez prestanka nakon restarta u junu, Lyon je odigrao samo jedan službeni meč nakon 8. marta, liga kup koji su izgubili na penalima protiv PSG-a 31. jula.

“Bila je velika senzacija za mene vratiti se u sastav. Radili smo dobro, ali PSG je ogroman tim i igrali smo ujednačeno. Ovo je drugačiji test, moramo igrati više nego dobro i dati sve od sebe protiv Juventusa.”

https://www.instagram.com/p/CDjw6LAIJ90/?igshid=1p28njfi0nnzx

“Radili smo dobro i mislim da smo u super formi pred utakmicu.”

  • Biće to borba dva Holanđanina na terenu, između Depaya i Juveovog štopera Matthijsa de Ligta.

“Sreli smo se u Holandiji tokom karantena i malo popričali. On radi sjajno u svojoj prvoj sezoni sa Juventusom i veoma sam ponosan na njega, ali sutra ćemo biti rivali.”

U dosadašnjem toku sezone, Depay je odigrao u svim takmičenjima 19 utakmica i postigao 14 golova uz 2 asistencije. U decembru je doživeo tešku povredu, koja ga je sprečila da ima još bolji skor.