Alesandro Del Piero komentarisao je za “Sky Sport 24” pobedu Napolija u finalu Kupa Italije protiv Juventusa. Bivši kapiten crno-belih analizirao je zasluge Gattusove ekipe.

Važno je istaći ono što je Napoli uradio. Činjenica je da su oči uprte u Juventus i ono što nije uspeo da ostvari, ono što je nedostajalo, ali treba naglasiti da je u svakom smislu Napoli pružio dobru partiju. U kratkom vremenskom periodu Rino (Gattuso) i igrači zajedno sa stručnim štabom uspeli su da vežu dve utakmice izuzetno visokog nivoa u kojima je ekipa, naročito protiv Juventusa, znala da uradi ono što je trebalo učiniti u odgovarajućem trenutku.

“U početku da se brani jer je Juve potopio Napoli posedom, ali potom korak po korak skupljajući sve više hrabrosti, Napoliju je pošlo za rukom da stvori bolje prilike za pogodak stižući do protivničkog gola lakše od Juventusa. Gledajući čitav meč uspeli su da se brane vrlo dobro, bili su kompaktni, video sam 11 igrača u 25 metara gotovo sve vreme. Takav mentalitet je vrlo pozitivan signal za to svakako velike zasluge pripadaju Rinu.”

“Na nivou emocija ovo je težak šamar jer poraz u finalu ne pada lako nikome. Morao bi da bude transformisan u pozitivnu energiju za ono što sledi, a to su završnica prvenstva i Liga šampiona. Morao bi biti dodatni podsticaj.”

“Uvideli smo da imamo probleme i da treba popraviti dosta stvari, bacimo se na njih i sredimo ih sa malo dodatne energije. Iako nije lako naći energiju nakon ova tri meseca, ali je isto tako tačno da je Napoli uspeo da je pronađe i tu treba čestitati Gattusu i moram među igračima pomenuti Mereta koji je bio savršen tokom čitavog meča.”