Alessandro Del Piero veruje da će njegov prijatelj Andrea Pirlo kao novi trener ostvariti bolje rezultate od Zinedinea Zidanea.

Iako odluka o otpuštanju Maurizia Sarria nije bila potpuno iznenađujuća nakon ispadanja od Lyona, izbor i ime novog trenera je svakako bio. Pirlo nema menadžerskog iskustva i tek je prošle nedelje predstavljen kao novi trener mlade ekipe, koja se takmiči u Seriji C.

Da budem iskren, ne bih mogao da se opkladim u to da će odmah postati trener prvog tima. To je iznenađenje za mene.”

Tek što sam mu čestitao imenovanje za šefa U23 tima, mislio sam da je to pravi potez za njega, ali on je u kratkom periodu napravio još jedan korak napred.”

Mislim da se u Italiji menja opšte gledište da bivši igrači odmah nakon završene licence postaju treneri prvog tima. Ranije je postojala potreba da se prođe kroz dug proces u nižim ligama kako bi se steklo iskustvo.”

Poslednjih godina smo videli kako Filippo i Simone Inzaghi uspevaju, kao i Gennaro Gattuso. Bili su sjajni igrači i počeli su odmah trenerke karijere u sjajnim timovima.”

  • Predsednik Juventusa, Andrea Agnelli, veruje da Pirlo može imati sličan razvoj i put kao Zidane .

To nije pošteno poređenje, jer je Zizou već radio sa omladinskim timom Real Madrida i bio je pomoćnik trenera Carla Ancelottija, ali verujem da Pirlo ima sve što je potrebno da bude bolji od Zidanea.” Izjavio je Del Piero za ‘SkySport Italia’.

https://www.instagram.com/p/CDpFu-_D_TO/?igshid=s17sgpvah6s8