Matthijs De Ligt veruje da se njegova forma poboljšava kako sezona odmiče te mu teško pada da odabere najbolji gol protiv Genoe pre dva dana.

Holandski štoper razgovarao je za ‘Sky Sport’ te prepričao pobedu protiv Genoe u utorak kada su sve trojica: Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo i Douglas Costa postigli fantastične pogotke.


“Trka sa Laziom i Interom je veoma zanimljiva, a mi smo pobedili sa tri sjajna i pre svega veoma važna gola”, rekao je De Ligt za Sky.

“Mislim da su sva tri bila fantastična. Dybalin je bio prelep, tehnički savršen. Zatim bomba Cristiana i onda famozan pogodak Douglasa Coste. Tri sjajna pogotka.”

“Mislim da postoji mnogo različitih tipova napadača u Italiji. Na primer, Lukaku je snažan i brz. Immobile je veoma opasan ispred gola.”

“Svi timovi imaju snažne i drugačije tipove napadača, sve utakmice su izazovi, svi naši protivnici imaju napadače na visokom nivou. Pre mečeva ih pokušavam ‘proučavati’ kako bi najbolje odgovorio njihovim karakteristikama i igrao bolje.”

“Mislim da je Inter sjajan tim, trenutno su nekoliko bodova ispod, tako da moramo biti oprezni sa takvim ekipama.”

“Imamo da odigramo još devet utakmica, svaka je važna i svaki tim je blizu titule. Mislim da je ovo izazov između nas, Lazia i Intera.”

• Juventus će sutra dočekati Torino u poslednjem izdanju ‘Derbija Della Mole’, utakmice koju De Ligt poznaje veoma dobro.

“Prva utakmica derbija je naravno sjajna uspomena za mene. Bio je to moj prvi pogodak za Juve i prvi u Italiji koji nam je doneo važnu pobedu od 1-0.”

“Bio je to težak trenutak za mene. Primio sam mnogo kritika i bio sam u nevolji. Taj gol me je ohrabrio i usrećio. I ne samo mene već ceo tim.”

“Zahvaljujući tom pogotku sam se dosta poboljšao i postao bolji igrač sada. Mislim da je ova utakmica veoma posebna, derbi grada Torina i oba tima žele pobediti. Bez sumnje će to biti teška utakmica.”

“Oni imaju dobar tim sa dobrim igračima. Moramo igrati našu najbolju igru, u odbrani takođe, tako da ne dopustimo protivniku da stvara šanse.”