Matthijs De Ligt je još jednom odbacio novinarske tvrdnje da želi napustiti Bianconere, rekavši “Veoma sam srećan u Juventusu.”

Holandski defanzivac polako se vraća u formu nakon višemesečne karantine uzrokovane Coronavirusom u Italiji.

Govoreći za ‘Tuttosport’, De Ligt je podelio svoja osećanja dolaska u Juventus kao i mišljenje o svome najsnažnijem saigraču.

“Prvi osećaj je bio sreća: Juventus me kupio, jedan od najvećih svetskih klubova”, počeo je štoper za torinski medij.

“Prve emocije? Sve je drugačije nego život u Ajaxu. Recimo da je najveća razlika koja me zadesila internacionalna dimenzija kluba.”

“Zatim je tu bila i dobrodošlica od strane mojih saigrača, izvanredna grupa. Zaista su bili veoma fini prema meni te su mi mnogo pomagali, svi oni. Odmah su učinili da se osećam kao deo porodice.”

“Odlazak? Veoma sam srećan u Juventusu. To sam shvatio u poslednje vreme. Neko je izmislio par stvari o meni dok se fudbal nije igrao.”

“Jako sam srećan što sam ovde, što mogu svakoga dana trenirati sa sjajnim igračima. Imam konstantan osećaj da se poboljšavam iz dana u dan i zbog toga sam srećan sa Juventusom. Da, srećan sam.”

• U timu punim šampiona, ko je najsnažniji saigrač?

“Da budem iskren, nivo tima je veoma visok. Naravno, tu je Ronaldo, ali ne moram ga imenovati jer svi znaju ko je Cristiano i šta je sposoban učiniti.”

Tu su i ostala dvojica koji su isto tako sjajni. Jedan od njih je Paulo Dybala, on ima zaista fantastičnu tehniku. Drugi je, možda će to zvučati malo čudno, Rodrigo Bentancur, igrač sa sjajnim tehničkim kvalitetama. Mislim da je on veoma podcenjen. On je sjajan igrač pred kojim je odlična budućnost.”

  Rad sa novim trenerom, Maurizio Sarrijem, mora da je drugačije od života u Ajaxu?

“On je taktičar. Veoma je posvećen svakom detalju sa ekstremno preciznim idejama o fudbalu.”

“On želi graditi iz odbrane, igrati taktički fudbal, slično onome na šta sam navikao u Ajaxu.”

“U osnovi možete reći da je on veoma “Nizozemac” iako je njegov italijanski duh veoma snažan. Moglo bi se reći da je on italijanski aspekt holandskog fudbala.”