Juan Cuadrado insistira kako je Juventus “igrao dobar fudbal, ali se Napoli branio sa 11 igrača i bilo je teško naći prostora” u porazu u finalu Kupa Italije.

Utakmica je u regularnih 90 miunta završila rezultatom 0-0, ali su ‘plavci’bili bolji nakon raspucavanja penala (4-2) na Olimpijskom stadionu u Rimu.

“Ušli smo u finale sa željom da pobedimo utakmicu, ali Napoli se branio sa 11 igrača i bilo je teško naći prostora”, rekao je Cuadrado za ‘RAI Sport’.

“Sada moramo gledati napred jer smo još u trci za Seriu A i Ligu šampiona. Ostaje nam gorak ukus nakon finala jer mi uvek želimo osvojiti sve trofeje, ali moramo se prisetiti da smo sjajan tim i moramo pronaći istu veru u sebe koju smo imali pre ove pauze.”

“Naravno da nije lako, ali ne možemo gledati iza sebe šta se dogodilo, moramo živeti u sadašnjosti. Mislim da smo u ovoj utakmici igrali dobar fudbal, brzo smo premeštali loptu baš kao što je to trener tražio od nas, ali moramo biti bolji u završnici i više šutirati.”

• Bilo je ovo slično remiju protiv Milana 0-0 u polufinalu sa igračem više. Zbog čega se Juve toliko muči da postigne pogotke?

“Dosta pokušavamo prolaziti jedan na jedan, ali Napoli je dobro organizovan i nije lako pronaći prostor. Pokušali samo sa centaršutevima također, ali su oni sve dobro raščistili.”

• Cristiano Ronaldo je delovao veoma uznemireno nakon meča, pogotovo jer nije ni stiglo do njegovog petog penala na raspucavanju.

“Bio je pomalo tužan zbog rezultata i utakmice jer smo želeli pobediti. Penali su uvek lutrija. Moramo učiti iz svake naše greške te biti profesionalni i zadržati fokus.”