Za Ronalda ste svašta mogli da pročitate. Ponajviše da je prepotentan i veliki egoista, ali jedno mu se nikada nije moglo osporiti, a to je da je veliki humanista. Pomogao je mnogima širom sveta na razne načine, a ovaj put je dao svoj doprinos u skupljanju novca za lečenje male Sofije Markuljević (2019.) iz Beograda, kojoj je hitno potrebno lečenje u inostranstvu.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Ronaldo je poklonio dres koji je nosio protiv Milana 11. 11. 2018. godine (na toj utakmici je postigao i gol u pobedi od 2:0) i taj dres je, naravno, odmah stavljen na aukciju.

Otac male Sofije, Stefan Markuljević, otkrio nam je kako je uopšte uspeo da kontaktira Ronalda:

“U celoj ovoj situaciji koristim sva poznanstva i kontakte koje imam pa sam kontaktirao i jednog prijatelja koji živi u Nemačkoj i poznaje Cristiana. Zatražio mu je bilo šta što bi moglo da pomogne prikupljanju novca, a on je odlučio da pošalje jedan od svojih dresova. Nažalost, sam dres nije dovoljan da skupimo koliko treba, daleko od toga, ali zahvalni smo za svaku pomoć i pruženu ruku” – rekao je Stefan.

Sofija ima retku, ali progresivnu i smrtonosnu neuromišićnu bolest – Spinalna mišićna atrofija tip I. Terapija koju dobija nije dovoljna, a roditelji se nadaju da će uspeti da skupe dovoljno sredstava za sve što je potrebno kako bi u inostranstvu imala šansu da se bori za život.

Dres će biti na aukciji još 24 dana i ukoliko među vama ima nekoga ko može da priušti dres jednog od najboljih fudbalera svih vremena, još uvek nije kasno da se uključite. Međutim, postoje i drugi načini da se pomogne. Ukoliko ste u mogućnosti, kroz fondaciju “Budi Human” možete uplatiti novac na sledeći način: