Gary Neville je delio svlačionicu sa Cristianom Ronaldom za vreme dok su obojica igrali za Manchester United. Sudeći po bivšem engleskom reprezentativcu, Cristianova želja je da obori Peléov rekord po broju postignutih pogodaka u istoriji fudbala.

“Njegova želja da postane najbolji je bila izvan ovoga sveta. On je jedan od nekolicine igrača sa kojima sam igrao, a koji bi javno izjavio kako su mu individualni trofeji važni. On je samo želeo da postane veoma, veoma najbolji na svetu i to mu je bilo jako važno.”

“To mu je opsednutost. Apsolutna opsednutost da postiže golove. Svaki dan je radio na sebi da bude što je moguće spremniji. Mislim da je svoju profesionalnost podizao na veće nivoe svake godine i napredovao.”

“Jamie Carragher i James Milner su igrači koji su igrali do svojih kasnih 30ih i do 40ih godina. Mislim da Ronaldo planira da obori Peléov rekord. Ja lično mislim da on želi da nastavi te da pobedi Peléove brojke.”

“To je ono što je, ja mislim, u njegovoj glavi. Želi da nastavi i da postane najbolji svih vremena. To je jedna od njegovih glavnih namera, shvatajući da će usput, ukoliko postane najveći svih vremena, ekipe za koje igra osvajati trofeje i biti uspešne.”