Bivši predsednik Juventusa, Giovanni Cobolli Gigli, blatio je trenera Maurizia Sarrija nakon poraza u finalu Kupa Italije. ‘Neprihvatljivo je da tim još uvek nema indentitet.’

Bianconeri imaju jedan bod prednosti i na vrhu su tabele Serie A, ali su izgubili i italijanski Superkup i Kup Italije posle poraza od Lazia odnosno Napolija u finalima.


“Imali su dobar performans protiv Intera pre tri meseca, ali u obe utakmice, protiv Milana i protiv Napolija, bilo je mnogo poseda lopte i premalo udaraca na gol”, rekao je Cobolli Gigli za ‘Radio Sportiva’.

“Ono što ne volim kod Sarrija, nekog kome se zaista ne divim kao osobi, jesu njegove reči da je Juve izgubio finale jer je Napoli bolje izvodio penale na raspucavanju. Po mom mišljenju, izgubili smo jer nismo bili dovoljno odlučni.”

• Cristiano Ronaldo je takođe bio ispod svog nivoa u odsustvu povređenog Gonzala Higuaína, dok Sarri nastavlja da se ‘kocka’ sa svojim taktikama.

“Neprihvatljivo je da Juventus još uvek nema svoj indentitet. Dovevši Ronalda, Juve je odustao od timskog fudbala u korist fokusiranja na solistu. Max Allegri je činio da to deluje dobro, ali Sarri nije.”

“Potreban je poseban trener koji bi se nosio sa zvezdama i Sarri nije dobio šta je želeo kao u Napoliju, a to ne može dobiti sa Ronaldom. Ukoliko uspe da osvoji Seriu A i odvede tim do Lige šampiona, onda može zadržati svoj posao, u suprotnom, najbolje je da se raziđu kao prijatelji sada.”

PRVI SAZNAJTE NAJNOVIJE JUVENTUS VESTI