Juventusov kapiten, Giorgio Chiellini kaže kako je “živeo u raju, zatim u paklu, a onda opet u raju” tokom njegove 15-godišnje karijere sa Bianconerima.

“Godine postanu deo vas. Smatram sebe srećnim što sam uspeo ostvariti to”, rekao je Chiellini za Corriere dello Sport.

“Juventus vam je posvećen i pritisak je stalan. U ovih 15 godina sam živeo u raju, zatim u paklu, a onda opet u raju.”

“Zašto su svi otpisali Inter? Poznavajući njihove igrače i trenera, ja ih ne bi otpisivao. U ludom mini šampionatu devet bodova je ništa.”

“Ukoliko pobede Sampdoriju, razlika opada na šest bodova. Naravno, Lazio uživa u sjajnoj sezoni. Luis Alberto, Milinković-Savić i Immobile su poezija. Oni uživaju u ovom trenutku, ali ne zauvek.”

“Počeo sam na levoj strani, ali sam se dosta mučio u defanzivi. Trošio sam previše energije u napadu i gubio preciznost.”

“Kada su me prebacili u sredinu, odmah sam shvatio da je ta pozicija moj dom. Odgovarala mi je savršeno.”

• Chiellini se potom osvrnuo na njegovu ulogu kao defanzivca i mnoge borbe koje je vodio protiv nekih najboljih svetskih napadača.

“Na kraju je uvek jedan na jedan, vaša smrt je moj život. Možete to nazvati kako želite, ali između štopera i napadača je uvek tako.”

“Conte i Allegri? Sa Conteom smo krenuli sa dna, sa vrlo niskim profilom i osnovali temelje kuće. Antonio je osoba koja vas dovede na drugačiju dimenziju.”

“Daje vam mnogo, ali mnogo i zahteva. Ponekad vas to razbesni, ali sa njim ste do smrti. Po meni, on je osnovao kompetetivnost, koja je bila jako važna za Juve.”

“Max je čovek od ukusa, esteta. Za pet godina je fantastično ‘narastao’, on zna kako sniziti i povisiti ton. Ima osetljivost koju nisam video kod mnogih ljudi i ne pričam samo o trenerima. Tokom godina osvajao me i očarao.”

“Sarri je pažljiviji, dakle sličniji Conteu nego Allegriju, ali s drugačijim principima i sistemima.”

“Veoma se oslanja na brojeve, ljubitelj je igre, posedovanja lopte. On je utopija i prvi je priznao da nikada nije zadovoljan, teži savršenstvu.”

“Napdači? Cristiano postiže mnogo golova, ali Ibrahimović je bio taj koji mi je ušao u srce. Na početku smo bili saigrači, bio sam vrlo mlad, uvek sam se trudio da se merim sa njim.”

“Pratio sam ga svuda kako bi dobio zasluge od svojih saigrača i trenera. Nadmetati se jedan na jedan sa Ibrom značilo je zaslužiti poštovanje.”

“Nikada se nisam povukao i iz svakog izazova protiv njega izašao sam jači i samouvereniji. Izvukao je ono najbolje u meni.”