Kapiten Giorgio Chiellini naglasio je kako su igrači dali sve od sebe pod vodstvom Maurizija Sarrija i ne misli da je ispravno porediti Andreu Pirla sa bivšim trenerom.

Sarri je ostao bez posla nakon što je Stara Dama eliminisana od strane Lyona u Ligi šampiona te je Juve ubrzo nakon toga odlučio eksperimentisati sa neiskusnim Pirlom kao glavnim trenerom na Allianz Stadiumu.


Kako god, Bianconeri su ipak osvojili svoj deveti uzastopni Scudetto i Chiellini kaže kako ima mnogo poštovanja prema Sarriju koji je pravi čovek.

“Svi su se nadali drugačijem šampionatu i ‘rastu’, ali sam ubeđen da smo dali sve od sebe”, rekao je Chiellini na press-konferenciji.

“Sarri je prava osoba, razne stvari su se izdešavale u poslednjih nekoliko sedmica, ali što se mene tiče ja imam veliko poštovanje prema njemu.”

“Neću dodati ništa više jer ne mogu pričati u ovome trenutku. Mogu reći samo da imam veliko poštovanje za njega.”

Chiellinijev bivši saigrač Pirlo se vratio u Juventus kao trener, a štoper kaže kako se njihov odnos sada promenio.

“Za nas je on trener. Iako je do pre par sedmica Andrea bio Andrea, to je drugo. Sada je trener. Ispravno je imati hijerarhiju.”

“Zbog različitih puteva i godina, nije ispravno porediti ga sa Sarrijem. Ukoliko bi ja postao trener Juventusa sutra, ne bi znao sve osnove.”

“Ipak ću znati sve ljude oko sebe uključujući i Pirla. Situacije se ne mogu porediti.”