Juventusov čuvar mreže, Gigi Buffon, veruje da će potrajati bar do sledeće godine dok ne vidimo ‘pravog Sarrija’ i njegov Juventus.

Legenda Juvea je u razgovorao za ‘DAZN’ pred utakmicu finala Kupa Italije u kojoj će Bianconeri igrati protiv Napolija na Olimpijskom stadionu.

Sarri je imao dosta kritika na račun skorašnjeg performansa Juvea protiv Milana, ali Buffon veruje da će trebati malo vremena pre nego vidimo najbolje od njega.

“Po mom mišljenju, videli smo ga u raznim nepovoljnim situacijama”, započeo je Gigi.

“Prvi mesec smo ga izgubili na nekoliko dana jer je imao neke veoma intenzivne zdravstvene probleme.”

“To su uglavnom dani kada trener ostavlja svoj vlastiti otisak na tim, a on je odsustvovao skoro mesec dana.”

“Nije imao priliku da prenese svo svoje znanje. Mislim da ćemo naredne godine imati priliku da vidimo pravog Sarrija i pravi ‘Juve di Sarri’.

“Nakon toliko vremena određenog posla, kada napravite promenu, lični stimulans i želja da budete spremni te dobro odgovarate na naznake novog trenera uvek čine razliku.”

“Bilo je ‘bliceva’ Sarrisma protiv Milana, ali se nije zadržalo tokom cele utakmice.”

“Odigrali smo 45 minuta na vrlo visokom nivou u pogledima intenziteta, brzine i pokreta sa loptom. Nešto što možda nije nalik onome Juventusu u poslednjih 8-9 godina.”

• Cristiano Ronaldo je imao mešovitu igru protiv Milana, ali Portugalac je većinu utakmice proveo izvan svoje pozicije.

“On je šampion fudbalske istorije, neosporan je. On je igrač sa odlučnošću, bahatošću i mentalitetom koji nikada pre nisam video ni kod koga.”

“Sa 35 godina, on je još uvek na sceni te je često taj koji pravi razliku i odlučuje utakmice. To je uglavnom zahvaljujući kvalitetu koji mu je podarila majka priroda, ali takođe i zbog njegovog drugačijeg mentaliteta u poređenju sa ostalim igračima.”

“Njegova reakcija na utakmici protiv Milana? Smatram to potpuno normalnom reakcijom. Šampion poput njega ne voli biti zamenjen. Ta reakcija samo pokazuje kakvog izvanrednog igrača imamo sa izvanrednim ponosom.”

• Paulo Dybala je još jedan igrač od velike važnosti za Juventus ove sezone. On je doprinio u skoro svim velikim utakmicama.

“Vidim da je u dobroj formi. Svestan je da može biti odlučujući, svejedno počinje li utakmicu sa klupe ili u početnom sastavu. Imati Paula u dobroj formi je sjajno za nas.”

• Inter Antonija Contea je ispao iz svih takmičenja, ali su još uvek u utrci za Seriu A ove sezone.

“Poznajem ga jako dobro i znam da će se boriti do poslednje utakmice. Inter-Juve? Radujemo se unapred toj utakmici jer će to biti važan test za sve nas.”

“Važno je pokazati znakove snage. Lautaro i Lukaku su savršen napadački duo i idelani za utakmicu koju Conte želi da pokaže.”

“Lazio me nije iznenadio uopšte, više su me iznenađivali proteklih nekoliko godina kada su se rano predavali za vodećom pozicijom.”

“Sa njihovim trenerom i igračima koje imaju, oni su ekipa koja ove godine nadmašuje očekivanja, ali to nije iznenađenje za mene. Lazio 3-1 Juventus? Bio je to veoma srećan i nesrećan rezultat po nas. Utakmica je počela loše i loše završila.”

• Kao dugogodišnji prvi izbor golmana koja je tajna opstanka?

“Ove sezone igram manje, što je normalno, ali kada izađem na teren, uzbuđeniji sam nego ikada.”

“Prava tajna postizanja vrhunskog performansa je da smanjite broj odigranih utakmica, većinom one u koje ne ulazite svojom dušom. Tako da ja igram one koje doživljavamo sa visokim intenzitetom.”

“Naravno, fizički sam dobro odmoran i samim time sam u dobroj formi.”