Samo je pitanje trenutka, a i mogli smo naslutiti da će se to desiti, kada će dva veterana i ikone kluba produžiti ugovor sa Juventusom do 2021. I to može samo da nam stavi osmeh na lice. Ovo je njihova kuća, dali su klubu sve, i njihovo prisustvo još godinu dana može samo da nam koristi. Da nije ove situacije sa virusom, verovatno bi produženja ugovora bila davno ozvaničena, ali nije toliko ni bitno jer kada su njih dvojica u pitanju, sve je samo formalnost.

Buffon sa 42 godine, služiće kao pokrivalica za Teka koji brani za nas na visokom nivou od kada je preuzeo broj 1. Ali usput Djidji će verovatno oboriti i neki rekord, kao na primer broj nastupa u Seriji A, koji drži Paolo Maldini.

Chiellini, koji je kada je zdrav je i dalje jedan od najboljih defanzivaca na svetu, imaće još jednu celu godinu da svoje bogato iskustvo prenese na De Ligta i Demirala od kojih se očekuje da uskoro budu noseći stubovi odbrane. Protekle sezone su obojica pokazala da su više nego sposobna za to, a prisustvo kapitena može samo da ih gurne još više ka nivou igre koji nam je potreban.