Kapiten Juventusa, Leonardo Bonucci, smatra da je ekipa pokazala karakter protiv Atalante i uspela da ostane neporažena, iako je dva puta gubila.

“Uvek je teško igrati protiv Atalante i večeras smo se svi žrtvovali za tim. Ja nisam trenirao poslednjih par dana zbog problema sa petom, ali ova utakmica je bila prevažna da bi je propustio.”

Zahvaljujući ovom rezultatu (i porazu Lacija), Juventus je miran na vrhu i ima otvoren put ka tituli.

“Osvojili smo bod koji nam je veoma važan, i to duhom koji mora uvek biti prisutan. Hteli smo pobedu, nismo uspeli ali smo održali distancu u odnosu na Lacio i Atalantu, i to je najvažnije.

Sada se moramo odmoriti, jer će utakmica protiv Sasuola biti jednako teška. I njihov stil igre je energetičan, pa nas čekaju dve intenzivne utakmice za redom.”

Atalanta je bila bolji tim, imala loptu u nogama skoro čitavo prvo poluvreme, i često je Juventus imao problema da iznese loptu.

“Znali smo da ako ne pomeramo loptu dovoljno brzo, sa jednim ili dva dodira, da ćemo imati puno problema. Na početku su nas stisli, a mi smo čekali svoju šansu.

Nema prostora kalkulacijama, najvažnije je da je napravljen korak ka Skudetu. Nećemo dići nogu sa gasa dok ne budemo i matematički obezbedili titulu.”