Leonardo Bonucci kaže kako su taktičke razlike između Andrea Pirla i Maurizija Sarrija jako velike. ‘Imamo više kvalitete u posedu te kada napadamo.’

“Videli smo nove ideje koje su trener i njegovo osoblje lično predložili, novi način tumačenja igre te veliki entuzijazam sa i bez lopte”, rekao je Bonucci za Sky Sport Italia.


“Velika je razlika u načinu napadanja i preuzimanju inicijative, pokušavajući da ostavimo rezultat kod kuće. Videvši rad u poslednjih nekoliko sedmica i ove utakmice, mislim da je bolje.”

“Kretanje je drugačije. Sa Sarrijem smo se više fokusirali na odbranu, dok smo sa Pirlom više jedan na jedan, što nam daje više slobode da budemo agresivni te češće osvajamo loptu.”

“Imamo četiri vezna igrača sa pravim karakteristikama da igraju ovako. Agresivni su i precizno dodaju lopte. Imamo više kvalitete u posedu, što vidim kao razliku nego prošle sezone.”

  • Da li su glasine kako Juventus nikada nije prihvatio Sarrijev način rada istinite?

“Prihvatamo bilo koju promenu od kluba. Pirlo je novi trener ove sezone koji je promenio načine razumevanja gudbala koji smo igrali prošle godine. Prerano je reći da li na pravi način, ali na drugačiji da, sa veoma preciznim mentalitetom, agresivnošću i ne želeći da primimo golove.”

“Isti stav smo imali i prošle godine jer bez toga ne možete osvojiti devet Scudetta zaredom.”

  • Da li Pirlo više podseća na Maxa Allegrija ili Sarrija?

“Mnogo više na Allegrija, to je očigledno. Pirlo ima isti uticaj kakav je imao i kada je bio igrač. Znali ste da je lopta sigurna kod njega i da je neće izgubiti. Sada imamo isto poverenje u njega kao trenera.”

Bonucci, Giorgio Chiellini i Gigi Buffon, svi ste bili prijatelji i saigrači sa Pirlom. Kako je sada raditi sa njim kao trenerom?

“Svi smo dovoljno stari da se ponašamo kao profesionalci. Andrea Pirlo je naš trener i imamo ogromno poštovanje prema našim trenerima, baš kao što im pokušavamo pomoći u vođenju svlačionice.”

“Srećom, ovo je tim prepun sjajnih ljudi koji su navikli raditi s velikim šampionima. To olakšava sve brige.”