Leonardo Bonucci veruje da je deveti Scudetto Juventusa zaredom najlepša titula jer je bila i najteža.

Bianconeri su titulu osigurali pobedom od 2:0 protiv Sampdorie, iako sezona nije bila lagana, Bonucci veruje da je bila posebna.”Bila je ovo najlepša titula jer je bila ujedno i najteža.” – rekao je Bonucci za Sky Sport Italia.

“Počeli smo novu eru, novu filozofiju, ušli u mnoge poteškoće, ali smo dali sve od sebe, čak i kroz neke probleme.”Bilo je jako komplikovano i van terena takođe, svet se promenio u tri meseca. Morali smo misli vratiti na fudbal i to smo i uspeli. Želeli smo ovo i namučili smo se.”

“Nemam reči. Dali smo sve od sebe da osvojimo ovo zbog nas, zbog klina, za navijače koji su navijali za nas od kuće ili iz raja. Hteli smo proslaviti s onima koji nisu mogli biti tu s nama. Kada nosite ovaj dres ne možete se suzdržavati. Bila je ovo naporna godina.”

“Mučili smo se na trenutke da bi filozofiju trenera preneli na teren, ali ostali smo ekipa. Radili smo kao veliki ljudi, više nego kao veliki igrači. Sada ćemo pokušati da se odmorimo idućih 10 dana, a nakon toga pripreme za naredni izazov.”