Leonardo Bonucci veruje da će Juventus podići brzinu nakon što su bili u mogućnosti trenirati sedam dana i pripremati se za revanš protiv Lyona u Ligi šampiona. ‘Energija i adrenalin će biti fundamentalni’.

Prva utakmica je završila 1-0 u korist francuskog tima u februaru, a odluka o tome ko će proći u četvrt finale će biti odlučena sutra iza zatvorenih vrata u Torinu (petak, 21 sat).

(Photo Juventus Twitter official @juventusfc)

“Svako od nas može napraviti razliku u ovakvim utakmicama pomažući timu kao individualci”, rekao je štoper na press konferenciji pred večerašnju utakmicu.

“Energija i adrenalin u svlačionici će biti fundamentalni i ubeđen sam da ćemo videti pravi entuzijazam od svakog člana naše ekipe.”

  • Bianconeri su osvojili Scudetto, ali još uvek ih mnogi kritikuju, isti oni koji će definisati ovu sezonu kao propalu ukoliko takođe ne osvoje i Ligu šampiona.

“Moramo se fokusirati samo na sebe i ne slušati šta drugi pričaju. U dobrom smo naletu, ostvarili smo glavni cilj, koji je bio Svudetto, a sada se spremamo za sutrašnju igru.”

https://www.instagram.com/p/CDjrbX2qCDE/?igshid=o6wpf655lynw
  • Juventus je primio više pogodaka nego bilo koji osvajač Scudetta u poslednjih deset godina i teško su održavali mrežu ‘čistom’, a posebno u poslednjim utakmicama.

“Mislim da je Juve pružio nekoliko dobrih performansa nakon karantina, pomešanih sa onima gde nam je koncentracija pala i gde smo se mučili.”

“Igranje tako puno utakmica za kratko vreme vas dosta umori. Uspeli smo trenirati prethodnih sedam dana, što nismo mogli dugo vremena i sada ćemo dati 100% od sebe.”