Svega 8 meseci nakon što je seo na klupu Juventusa kao deo stručnog štaba, 38godišnji Andrea Barzagli, odlučio je da napusti klub.

Bivši štoper Juventusa, koji je osam godina nosio crno-beli dres, iznenadio je sve danas objavom da napušta klub sa kojim je osvojio osam titula od kada je prešao iz Wolfsburga 2011.

Barzagliev prvi dan kao deo stručnog staba u septembru prošle godine

Neki mediji su odmah požurili da pronadju potencijalni konflikt koji je rezultirao Barzaglievim odlaskom, ali ta priča nije imala osnova, što se na kraju osetilo i kroz njegovu poruku:

“Odlučio sam da napravim životnu odluku koja je došla od srca. Osetio sam da moram da živim više sa svojom porodicom koja je, tiho svih ovih godina, pratila i podržavala moje profesionalne izbore.”

Njegova privrženost klubu nikada nije bila dovedena u pitanja, i zahvaljujući sjajnim partijama, Barzagli je pronašao svoje mesto u srcima svih navijača.

Poslednjih godina, Barzagli je pričao da želi da postane trener, čak je dobio i sve potrebne licence. Početak u Juventusu je delovao kao idealan start novog poglavlja, ali u ovom trenutku postoje stvari bitnije od fudbala i karijere.

“Danas sam odlučio da privilegujem jednu porodicu uprkos drugoj, Juventusu kome ću večno biti zahvalan. Zahvaljujem se svima koji su mi ukazali poštovanje i potpuni profesionalizam.

Predsednik, trener, Fabio (Paratici) i Pavel (Nedved). To su ljudi koji su mi pomogli da napredujem i bili uz mene kao prijatelji. Nije dovoljno reći hvala.

Saborci, navijači, profesionalci koji rade svaki dan da bi Juventus bio to što jeste, sve ću sumirati u jednom velikom FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS.”