Predsednik Juventusa, Andrea Agnelli, otkrio je da čuva kopiju članka Tuttosporta sa utakmice Bianconera protiv Shamrock Roversa: ‘Podseća me odakle smo počeli’.

Agnelli je u ekskluzivnom intervjuu prepričao kakav značaj je ovaj torinski medij imao za njega u proteklim godinama.


“Kada razmišljam o Tuttosportu, mislim o novinama koje su me pratile ceo život, to je medij koji najviše prati Juventus, koji je bio i biće tim mog srca.”

“To su novine koje sam ukrao od svoga oca kada sam imao sedam ili osam godina jer su se mnogo bavile temom koja me je u tim godinama zanimala. Tako da kada mislim na Tuttosport, pomislim na krađu.”

“Da li ih je ponovo uzeo nazad? Mislim da kada sam ih uzeo, on ih je pročitao već nekoliko puta.”

  • Šta su prednosti, a šta mane kada imate medij koji toliko prati klub?

“Jedna od prednosti je što nas vi puno više pratite i samim time mora postojati transparentnost sa poštovanjem prema događajima, organizacijama i sportskom delu. Ovo je zbog toga što nas vi uvek pratite, svakoga dana.”

“To vidim kao prednost. Nekada kada su dva lica zbunjena, to može predstavljati mane: odnosno, činjenica da nas pratite tako blisko nekada s vana izgleda kao da je vaš stav i stav kluba takođe.”

  • Kada vas Tuttosport čini nervoznim?

“Ne nerviram se kada su vesti povezane sa transferima jer to ne pratim. Druge to možda čini nervoznim, ali mene ne. Čini me nervoznim onda kada izgleda kao da je mišljenje Tuttosporta i mišljenje kluba. Ipak, vi ste napravili izbor da blisko pratite transfer situaciju najvećeg italijanskog kluba i to je u redu.”

  • “Postoji li stranica koja vam se posebno sviđa?”

“Sledeća stranica”.

“Kao u sportskim rezultatima, kada ostvarimo jedan, ja uvek pomislim u sledećim stranicama. Tako da kada ostvarimo cilj, ja uživam u novinama, ali razmišljam o prvoj stranici koja će slaviti sledeći uspeh. Naravno, lepo je čitati naslove u uspehu toga dana, ali zatim krenem raazmišljati o sledećoj pobedi.”

  • Da li ste kolekcionar naslovnih strana ili značajnih novina za Juventus?

“Ne, nisam. Kako god, čuvam jedan članak iz Tuttosporta. To je izveštaj sa utakmice koju smo igrali u leto 2010. godine u Irskoj protiv Shamrock Roversa za kvalifikacije u Evropa ligu. Kada god to pročitam, svaki put me podseti odakle smo počeli, a gde smo sada.”

  • Kako bi definisali Juventusov odnos sa medijima? To je tema koja inspiriše mnoge navijače.

“Korektan odnos. Sa moje strane, svakako korektan. Na tržištu uvek postoji ‘igra’ između stranaka, možda jer je to tema koja čini da svi sanjaju i postanu uzbuđeni, ljudi mogu maštati o tome šta će se jednoga dana možda desiti.”

“Što se mene tiče, Andrea i Juventus kao klub, to je lojalna veza. Kada uporedim sebe sa medijima, kada se uporedim sa nekim za koga verujem da razume kada kažem određene stvari, da su istinite. Mislim da je veoma važno imati jedan takav lojalan odnos i očekujem od medija jednako lojalnosti zauzvrat.”

  • Kada biste vi bili novinar, koga biste voleli intervjuisati?

“U svetu fudbala mi je teško izabrati. Naravno, da sam novinar, hteo bi da radim velike teme, istrage i dubinske analize. “

Podsetite se meča u Irskoj i početka Andreine dominacije ! 👔❤⚽️