Juventusov predsednik, Andrea Agnelli, potvrdio je da će Cristiano Ronaldo ostati u klubu, ali da će ipak ‘uzeti par dana da procene stvari.’

Šef Bianconera je govorio nakon razočaravjućeg ispadanja njegovog tima u osmini finala Lige šampiona od Lyona.


“Ostaje nam gorko-sladak ukus ove sezone. Bila je ovo veoma teška sezona, ostavirili smo sjajan rezultat osvojivši naš deveti uzastopni Scudetto”.

“Maurizio zaslužuje veliku stranicu samo za sebe, došao je iz amaterskih liga i osvojio Scudetto.”

“Liga šampiona je svakako razočarenje za nas, za igrače i navijače. Kao što sam rekao u prethodnih par godina, Liga šampiona je bila san, a sada mora postati cilj.”

“Ovakvo ispadanje je veliko razočarenje. Trebaće nam par dana da sve uzmemo u obzir, izračunamo i odlučimo kako ćemo krenuti u narednu sezonu.”

“Juventus ima ove ciljeve, moraju biti nagrađeni, kako u domaćem šampionatu tako i u Evropi. Imamo najboljeg igrača u istoriji Lige šampiona (Cristiana Ronalda) i on je to ponovo pokazao protiv Lyona te moramo krenuti ispočetka sa novim entuzijazmom.”

“Želim razjasniti kako nam Serie A takođe nije zagarantovana jer svaku sezonu krećemo iznova i sa nula bodova. Ne osvajate ovu titulu radi prošlih sezona, to je pobeda svakoga puta.”

“Kompletna analiza sezone mora biti napravljena sa svim članovima osoblja. Moramo shvatiti kako da opet vratimo entuzijazam i moramo početi narednu sezonu gladni , da igramo i pobeđujemo u svakom takmičenju.”

“To je analiza za 360 stepeni. Čujem kako se govori da imamo najstariji roster u Evropi, tako da je i to nešto što trebamo proveriti. Bila je ovo teška sezona sa mnogo promena u osoblju te trebamo kreirati dinamiku i razumevanje među svima.”

“Kada napravite mnoge promene, svesni ste da mogu postojati neke poteškoće. Uprskog svemu, osvojili smo devetu titulu Serie A u nizu, nešto što niko nije ostvario u poslednjih 99 i sumnjam da će uspeti ostvariti u narednih 100 godina.”

“Ronaldo? Apsolutno sam ubeđen da on ostaje. Vesti o njegovom napuštanju su stare nekoliko meseci, a objavljene su malo pre naše utakmice protiv Lyona. To je stari medijski trik.”

“Uveravam vas da Ronaldo ostaje stub Juventusa.”

https://www.instagram.com/p/CDgFmUlqCfY/?igshid=73poq7txh550